Glutenvrije Piet

Ook in 2019 is de Glutenvrije Piet er weer bij in Axel. Dat betekent goed nieuws voor kinderen met glutenintolerantie (coeliakie). Zij krijgen speciale pepernoten zonder gluten (en ook zonder lactose) van de Glutenvrije Piet en kunnen dus in Axel ook lekker meesnoepen tijdens de intocht.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. In Nederland zijn er ongeveer 75 duizend kinderen die om medische redenen glutenvrij moeten eten. Het Sinterklaasfeest is voor deze kinderen vaak een ingewikkelde periode, omdat er veel snoepgoed wordt uitgedeeld dat zij niet mogen eten. Zelfs een kruimel gluten kan iemand met coeliakie al ziek maken, dus zelfs een handje geven kan problemen veroorzaken.

Zorg dat Piet je herkent!

De Glutenvrije Piet weet van de ins en outs en zorgt dat de kinderen die glutenvrij moeten eten, onbezorgd kunnen feestvieren tijdens de intocht. De Glutenvrij Piet is te herkennen aan de schort met het logo van glutenvrij.nl erop. Zeker weten dat de Glutenvrije Piet je herkent? Maak een muts of vlag met de sinterklaas-kleurplaat van de website www.glutenvrij.nl.