Festival voor 60-plussers: Voor Altied Jong!

60-plussers opgelet! Op zaterdag 5 oktober worden jullie in de watten gelegd in Axel met het festival Voor Altied Jong. Er zijn vele activiteiten vanaf 10.30 tot 16.00 uur. Er is van alles te zien en te doen. Komt u ook 'sneukelen', zingen, genieten en nog veel meer? Gratis toegang! Het vertier is in en om het centrum. Ook de Molen, museum Het Warenhuis, de Watertoren en het Fotomuseum zijn geopend voor een bezoekje en organiseren speciale activiteiten. Er zijn vele kraampjes in het centrum en een treintje rijdt rond om bezoekers naar diverse locaties te brengen. Ambiance zal zeker niet ontbreken, met vele muzikale optredens en presentaties. Zingt u uit volle borst mee met de bekende liedje bij de Singalong? Ook VVN is paraat met een cursus besturen van een scootmobiel (theorie en praktijk) en een cursus waarbij 'veilig op de e-bike' centraal staat. Voor het programma, lees verder onderaan deze pagina.

Wie trek heeft, kan aan het einde van de middag (vanaf 16.00 uur, tegen betaling van €17,50) deelnemen aan een gezellige 'sneukeltocht' door Axel. U krijgt een hapje, drankje en mooie vertellingen. Voor deze activiteit dient u zich vooraf op te geven bij Isabel Zeegers, via shabel@zeelandnet.nl of telefonisch: 06-40436292.

Voor Altied Jong wordt georganiseerd door leden van ondernemersvereniging Axclusief en wordt mede mogelijk gemaakt door Citymarketing Terneuzen en RCOAK.

Voor meer informatie:

 

Programma 'Handig en veilig met de scootmobiel' en 'Veilig op de (e-)bike'

VVN afdeling Terneuzen organiseert, bij het Festival Voor Altied Jong op 5 oktober in Axel een Vaardigheidstraining voor Scootmobielen en een workshop 'veilig op de (e-)bike'.

De cursus en workshop wordt gegeven op zaterdag 5 oktober in het Gregoriuscentrum. Voor deze cursussen wordt van u geen eigen bijdrage gevraagd.

Het programma ziet er als volgt uit:

Handig en veilig met de scootmobiel

(maximaal 20 deelnemers!)

10.15 uur 10.30 uur

11.45 uur 13.00 uur

14.00 uur

Inloop en ontvangst in Gregoriuscentrum Axel Start van de cursus

 • Verkeersregelgeving en het verkleinen van ongevalskansen

 • Gevaarlijke en gewijzigde verkeerssituaties en hoe daarmee om te gaan

 • Verkeersvragen

 • Bewegen voor ouderen, gericht op scootmobilisten

  Lunch in Gregoriuscentrum verzorgd door de organisatie Voor Altied Jong Praktisch oefenen, op een besloten circuit en in het echt met de "gebruikelijke hindernissen" onder deskundige leiding van een ergotherapeut en vrijwilligers van de VVN afdeling Terneuzen.

  Afronding van praktijkgedeelte met uitreiking van certificaten voor cursisten.

Veilig op de (e-)bike

(maximaal 30 deelnemers!)

13.15 uur 13.30 uur

14.30 uur

Inloop en ontvangst in Gregoriuscentrum Axel

Start van de cursus

 • Verkeersregelgeving en het verkleinen van ongevalskansen

 • Gevaarlijke en gewijzigde verkeerssituaties en hoe daarmee om te gaan

 • Verkeersvragen

  Praktische informatie over de e-bike en diverse modellen

Wilt u deelnemen aan een van deze cursussen? Schrijf u dan in bij Cees van Halst. Telefoonnummer 0115 - 696448 of mailadres: vanhalstcj@zeelandnet.nl. Deelname graag vergezellen met opgave van uw volledige naam ( ook meisjesnaam), adres, en telefoonnummer. Dit i.v.m. het schrijven van het bewijs van deelname aan het eind van de Scootmobielcursus. (Wanneer u later bij nader inzien afziet van deelname aan een cursus ook graag een bericht naar Cees van Halst.)