De Vier Elementen

De Vier Elementen
Hoofdweg Noord 34
4574 RB
0610280576
info@devierelementen.com

 

De Vier Elementen, Zuiddorpe

Een Zorgboerderij waar creatieve activiteiten centraal staan.
Gebleken is dat er grote behoefte is aan creatieve dagbesteding op kleinschalig gebied, gericht op rust, geborgenheid, veiligheid, eigenheid en eigenwaarde.

Doelstelling: vergroten van eigenwaarde door het opdoen van positieve ervaringen waardoor groei ontstaat en men stabieler wordt en de kans op terugval verminderd.

Onze doelgroep: volwassenen met een psychische, psychiatrische en/of fysieke beperking. De groep is niet groter dan 5 á 6 personen per dagdeel.

De creatieve ruimte is ingericht als een gezellige huiskamer; compact, sfeervol en knus. De kantine is een sfeervolle ingerichte ruimte, het heeft de uitstraling van een bruin café waar tevens spelletjes kunnen worden gespeeld met o.a. een pooltafel.
De activiteiten zijn zowel individueel als in groepsverband uit te voeren.
De indeling van de werkruimtes biedt de mogelijkheid van communicatie over en weer zowel met anderen als met de begeleiding. Belangrijk voor de begeleiding is de continuïteit in observatie en signalering hierdoor. De verschillende werkhoekjes maken het mogelijk individueel te werken binnen het groepsverband.

Ons activiteitenaanbod is heel breed en eigen ideeën worden gestimuleerd.
Een paar voorbeelden: boetseren, schilderen, tekenen, glas graveren, houtbranden, handwerken, computers.
Tevens hebben we diverse buitenactiviteiten: een fruittuin, tuinkas, beeldhouwen met hout of steen. In de zomer zijn alle binnen activiteiten ook buiten uit te voeren.

De begeleiders Eddie en Gerda zijn gediplomeerd en gekwalificeerd.
De Vier Elementen: een plekje om je thuis te mogen voelen.