Axel: schoon, heel en veilig!

Er wordt gewerkt aan een schoon, heel en veilig winkelgebied in Axel! De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen ontving op 11 oktober 2017 de eerste ster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op de foto: een afvaardiging van de ondernemersverenigingen van Axel en Sas van Gent. Beide kernen blijven aan de slag met veiligheid voor klanten, ondernemers en medewerkers.

In de werkgroep zitten -naast Axclusief en de stichting Ondernemers Kanaalzone Zuid- de politie, Veiligheidsregio/brandweer, het CCV en de gemeente. De opzet is om in 2019 de tweede CCV-ster te behalen. Voorbeelden van successen zijn BHV-cursussen voor ondernemers, het opknappen van het winkelgebied en het creƫren van een goed netwerk voor als zich calamiteiten voordoen.

Ton Meuwissen, adviseur bij het CCV: "Verspreid over heel Nederland werken we in heel veel winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en klanten stijgt enorm en de schade als gevolg van criminaliteit en vandalisme daalt aanzienlijk."