Spring naar hoofd-inhoud

Doen & Beleven

Het Warenhuis

Een bezoek aan museum Het Warenhuis is een unieke ervaring voor het hele gezin! Dompel je onder in de geschiedenis van de streek, met als één van de hoogtepunten de collectie streekdracht. Vroegere tijden herleven! Er zijn interactieve spelletjes voor de jongste bezoekers. De bijzondere architectuur en de gerestaureerde unieke muur- en plafondschilderingen geven een extra dimensie aan het museum en zijn collectie.

Tip: bezoek ook de Watertoren, voor een indrukwekkende klim (Kinderdijk 2 Axel)!

Waar?

Markt 2
4571 BG Axel
0115-562885

Wanneer?

di t/m vr 12.30 tot 17.00 uur
za 11.00 tot 17.00 uur
zo 13.30 tot 17.00 uur

Watertoren

Aan de Kinderdijk staat een uniek gebouw: de watertoren, uit 1937. De toren is 60,6 meter hoog en hoort daarmee tot de hoogste van Nederland. Dit (Rijks)monument is de moeite waard om te bezoeken, om te beklimmen of de wisseltentoonstelling in de entreehal te bekijken. Wie de klim waagt, wacht een onvergetelijk uitzicht! 
Tip: Aan de voet van de watertoren aan de Kinderdijk is een uniek groen natuurgebiedje: de heemtuin, met een vlindertuin en unieke planten en dieren.

Waar?

Kinderdijk 2
4571 SX Axel
0115-562885

Wanneer?

Open op afspraak, via museum Het Warenhuis

Stadsmolen

Ervaren hoe het is om molenaar te zijn? Breng een bezoek aan de Axelse stadsmolen uit 1750! Maal zelf meel en maak de klim naar boven en bekijk de indrukwekkende maalstenen. Toegang gratis.

 

Waar?

Molenstraat 72
4571 EZ Axel
0115-531584

Wanneer?

Open op afspraak, via Museum Het Warenhuis

Oorlogsmonumenten

Maak een duik in het verleden met een wandeling langs de oorlogsmonumenten in Axel. Op het Szydlowskiplein vind je het monument ter ere van kolonel Szydlowski. Hij leidde de Poolse soldaten die in 1944 Axel bevrijdden. Aan de Hulsterseweg, net buiten Axel, staat het gedenkteken voor de Poolse soldaten die het leven lieten in Axel op 17 september 1944. Zij bouwden een brug over het zijkanaal naar Hulst. Het derde monument in Axel, voor de Poolse troepen die sneuvelden tijdens de bevrijding, staat aan de Zeestraat.
Tip: bezoek Oorlogsmuseum Gdynia voor een unieke, heel uitgebreide tentoonstelling over de oorlog.

Waar?

Szydlowskiplein, Hulsterseweg, Zeestraat

Wanneer?

Altijd te bezoeken

Wandelen & fietsen

Lekker bewegen in de buitenlucht! Axel is rijk aan groene natuurgebieden, waar het goed toeven is. Stap op je fiets voor een mooie tocht langs prachtige kreken en dijken. Of kies je voor één van de offroadtochten met je mtb? Ook wandelaars kunnen hun hart ophalen. Eén van de vele mooie startpunten voor je avontuurlijke tocht is aan de voet van de watertoren aan de Kinderdijk. Daar vind je borden met prachtige wandel- en fietsroutes over de Vlakte en door de Axelse polders. Wist je dat er in en om Axel veel geocaches te vinden zijn? Veel plezier! 

Waar?

In en om Axel

Wanneer?

Altijd toegankelijk

Sport en meer

Sportliefhebbers halen in Axel hun hart op! Hier kan en mag er veel, kies maar om te beoefenen maar ook om te kijken! Wat dacht je van voetbal, golf, motorsport, paardensport, zweefvliegen, scouting? Of een duik in openluchtzwembad 't Plaatje?

 

Waar?

Diverse locaties

Wanneer?

Tijden