Spring naar hoofd-inhoud

Praktisch

Kom je naar Axel? Gezellig! Het centrum is goed bereikbaar en we beloven je een warm onthaal. Je hoeft je geen zorgen te maken over parkeergelegenheid. Die is er volop en het is gratis. Je kunt je auto kwijt op grotere parkeerterreinen aan het Szydlowskiplein (blauwe zone) in het centrum of het Hofplein, op loopafstand van het centrum. Elektrische auto's laad je op aan het Hofplein of de Kerkdreef. Bij Family is een oplaadpunt voor fietsen.
De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag en de horeca ook op zondagen. Elke zaterdag is het weekmarkt van 8.00 tot 16.00 uur.

Hulp
De AED hangt aan de gevel van het Stadhuis aan de Markt in het centrum.

Axclusief

Axclusief is een ondernemersorganisatie met zo'n zeventig leden die de belangen behartigt van alle ondernemers in Axel, Zuiddorpe en de directe omgeving, het buitengebied van Axel. Axclusief is in 1993 opgericht en is sindsdien een belangrijke gesprekspartner voor de Gemeente Terneuzen. Daarnaast brengt Axclusief ondernemers bij elkaar door activiteiten te ontplooien onder het verbindende motto: 'Samen sta je sterk, nu en in de toekomst'.

Waar?

In en om Axel

Wanneer?

Vergadering: elke maand. Interesse? Stuur een e-mail.

Stichting Stadsbelang Axel

Stichting Stadsbelang Axel maakt zich sterk voor de inwoners van Axel. De stichting is de opvolger van de Stadsraad Axel en is een erkende gesprekspartner voor de gemeente, die gevraagd en ongevraagd van advies wordt voorzien. Ook is Stichting Stadsbelang Axel een gesprekspartner voor bijvoorbeeld Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, aan-Z, ondernemersorganisatie Axclusief en scholen en verenigingen in Axel. De stichting bestaat uit acht leden: Eva Cuyle, Don Goosen, Paul van Hecke, Henny van Regenmortel, Kees de Pooter, Irene Cappon, Dominique de Blok en Patrick Wieland.
Ook bestuurslid worden van Stichting Stadsbelang Axel? Stuur een e-mail.

Waar?

Axel

Wanneer?

Vergadering elke tweede maandag van de maand (m.u.v. juli en augustus). Bijwonen? Stuur een e-mail.